Muu ilmailutoiminta

Laskuvarjohyppy

Laskuvarjohyppyä varaudutaan tukemaan, mikäli laskuvarjohypyn harrastajia löytyy tai saadaan aikaan hyppykurssi.

Lennokkitoiminta

Lennokkikerho on toiminut Tunturi-Ilmailijoiden alaisuudessa heti kerhon perustamisesta lähtien. Jo 1950-luvun lopulla Ivalossa on toiminut lennokkikerho ja Tunturi-Ilmailijoiden perustamisen jälkeen kaverit luontevasti siirtyivät uuteen kerhoon.

Toiminta on ollut melko syklimäistä ja 1970-luvulla innokas toiminta hiipui totaalisesti, kun kaikki kerhon omaisuus tuhoutui tulipalossa. Muutaman vuoden hiljaiselon jälkeen toiminta jatkui Ivalon yläasteella, josta myöhemmin siirryimme ala-asteelle.

Lennokkipojalle toiminta tulee maksamaan jäsenmaksuna 10 euroa vuodessa ja lisäksi hän maksaa 70% rakennussarjan hinnasta. Liimoissa on nimellinen hinta, esimerkiksi Uhuhart -tuubi maksaa n. yhden euron.

Lennokkien liimailun jälkeen seuraava askel on RC-lennokit, joiden saloihin Juha Portti on opastanut halukkaita lennättäjiä Presedent T-180 -koneella. Tällä hetkellä innokkaita harrastajia ei valitettavasti juurikaan ole, sillä lennokkirintamalla on todella hiljaista. Lennätyspaikkana toimi aikoinaan Ivalon lentokentän kiitotien 26 pääty kesäisin ja talvisin. Tämän lisäksi toimintaa on harjoitettu talvisin sekä Alajärven että Akujärven jäällä. Nykyään vanha kiitotien 26 pääty on rengastestausfirman käytössä, joten sinne ei ole enää asiaa. Valokuvia lennokkitoiminnasta vuosien varrelta löytyy yläreunan valikosta löytyvän linkin kautta.

Purjelento ja ultrakevytlento

Kerholla ei ole ainuttakaan purjekonetta tai ultrakevyttä konetta, joten molempien lajien toiminta on täysin nollassa.

Riippuliito

Yhdistyksellä on omistuksessaan kaksi riippuliidintä, mutta laji potee totaalista harrastajapulaa.

Varjoliito on osa riippuliito -jaoksen toimintaa. Yhdistyksellä on omistuksessaan yksi varjoliidin. Toiminnassa näkyi selviä elpymisen merkkejä, koska keväällä 2001 aloitettiin varjoliitokurssi, jossa oli toistakymmentä innokasta osanottajaa. Tavoitteena oli aktiiviharrastajien lisääminen sopivalla rytmillä, mutta tämäkin laji potee harrastajapulaa.