Muu ilmailutoiminta

Laskuvarjohyppy
Laskuvarjohyppyä varaudutaan tukemaan, mikäli laskuvarjohypyn harrastajia löytyy tai saadaan aikaan hyppykurssi.

Lennokkitoiminta
Lennokkikerho on toiminut Tunturi-Ilmailijoiden alaisuudessa heti kerhon perustamisesta lähtien. Jo 1950-luvun lopulla Ivalossa on toiminut lennokkikerho ja Tunturi-Ilmailijoiden perustamisen jälkeen kaverit luontevasti siirtyivät uuteen kerhoon.

Toiminta on ollut melko syklimäistä ja 1970-luvulla innokas toiminta hiipui totaalisesti, kun kaikki kerhon omaisuus tuhoutui tulipalossa. Muutaman vuoden hiljaiselon jälkeen toiminta jatkui Ivalon yläasteella, josta myöhemmin siirryimme ala-asteelle.

Lennokkipojalle toiminta tulee maksamaan jäsenmaksuna 10 euroa vuodessa ja lisäksi hän maksaa 70% rakennussarjan hinnasta. Liimoissa on nimellinen hinta, esimerkiksi Uhuhart -tuubi maksaa n. yhden euron.

Lennokkien liimailun jälkeen seuraava askel on RC-lennokit, joiden saloihin Juha Portti on opastanut halukkaita lennättäjiä Presedent T-180 -koneella. Tällä hetkellä innokkaita harrastajia ei valitettavasti juurikaan ole, sillä lennokkirintamalla on aika hiljaista. Lennätyspaikkana on toiminut Ivalon lentokentän kiitotien 26 pääty kesäisin ja talvisin. Tämän lisäksi toimintaa on harjoitettu talvisin sekä Alajärven että Akujärven jäällä. Valokuvia lennokkitoiminnasta vuosien varrelta löytyy yläreunan valikosta löytyvän linkin kautta.

Purjelento ja ultrakevytlento
Kerholla ei ole ainuttakaan purjekonetta tai ultrakevyttä konetta, joten molempien lajien toiminta on valitettavasti täysin nollassa.

Riippuliito
Yhdistyksellä on omistuksessaan kaksi riippuliidintä, mutta laji potee totaalista harrastajapulaa.

Varjoliito on osa riippuliito -jaoksen toimintaa. Yhdistyksellä on omistuksessaan yksi varjoliidin. Toiminnassa näkyy selviä elpymisen merkkejä, koska keväällä 2001 aloitettiin varjoliitokurssi, jossa oli toistakymmentä innokasta osanottajaa. Tavoitteena onkin aktiiviharrastajien lisääminen sopivalla rytmillä.


 PÄIVITETTY 4.1.2021Copyright © 2021 Ilkka Portti